COMBi-Ventilate

EEN VENTILATOR IN VEEL VENTILATIESTATIONS ZETTEN

De Ierse fabrikant Combilift , vooral bekend om zijn reeks ruimtebesparende vorkheftrucks en andere handlingoplossingen, heeft gebruik gemaakt van zijn expertise in engineering en softwareontwerp om de Combi-Ventilate te ontwikkelen, een splitter die één ventilator in meerdere ventilatiestations verandert om het huidige Covid- 19 noodgeval

Combi-Ventilate werd ontwikkeld door een team van mechatronische en software-ingenieurs binnen 5 weken met een eenheid die momenteel laboratoriumtests ondergaat met Ger Curley Professor of Anesthesia & Critical Care aan het Royal College of Surgeons in het ziekenhuis van Beaumont.

Wat is de Combi-Ventilate?

Combi-Ventilate is een splitter die van één ventilator meerdere ventilatiestations maakt. De Combi-Ventilate maakt gebruik van standaard buizen en fittingen voor eenvoudige montage en de individuele patiëntfilters voorkomen kruisbesmetting. Elke patiënt heeft een speciaal scherm waarop medische professionals hun vitale informatie individueel kunnen volgen. Dit omvat live waarden, gegevens over patiëntgeschiedenis en statistieken en aanpasbare alarminstellingen.

Kenmerken omvatten terugslagkleppen, HEPA-filters, stromingssensoren en een automatische stroomregelklep. Eventuele afwijkingen worden gedetecteerd en zullen alleen het alarm van die specifieke patiënt activeren. De Combi-Ventilate heeft automatisch instelbare stroomregelkleppen waarmee de zorgverlener het teugvolume voor elke patiënt elektronisch kan regelen zonder handmatige aanpassingen te hoeven doen.

Luister naar het Combi-Ventilate-verhaal

Martin McVicar, CEO en mede-oprichter Combilift zei: “Bepaalde landen en steden hebben moeite om aan voldoende ventilatoren te komen en veel regeringen en gezondheidsautoriteiten moedigen fabrikanten aan om met een oplossing te komen, net als de HSE in Ierland. In plaats van daadwerkelijk ventilatoren te ontwikkelen, hebben we geanalyseerd wat er echt nodig is, zoals we doen in onze gebruikelijke bedrijfsmodellen. “

“We hebben Combi-Ventilate gemaakt volgens hetzelfde ethos en met hetzelfde doel als we doen met al onze Combilift-producten – waarbij het erom gaat meer te doen met minder”, aldus McVicar.

“We hebben deze non-profitorganisatie ondernomen om te voldoen aan de eisen van de wereldwijde crisis voor gezondheidsdiensten over de hele wereld en het gebrek of tekort aan ventilatoren. De sector medische hulpmiddelen is niet onze corebusiness maar kritisch maken

apparatuur die mensen veilig en in leven houdt, is altijd onze focus geweest en dit nieuwste project, gedreven door ons verlangen om te helpen in deze moeilijke tijden, weerspiegelt wat ons onderzoek en onze ontwikkeling de afgelopen 20 jaar hebben gedaan. Als ons product levens kan redden, als we een verschil kunnen maken in deze moeilijke tijden, dan maken we de wereld een betere plek voor iedereen. “

“Bij het ontwikkelen van apparatuur luisteren we goed naar onze klanten om het product te perfectioneren en te verbeteren. Die aanpak in onze samenwerking met de HSE heeft ons echt gebracht waar we nu zijn. Dit is erg ontworpen als een opzetstuk dat aan elk merk ventilator kan worden toegevoegd. Het kost een fractie van een standaardventilator en kan heel gemakkelijk in een ICU-omgeving worden geïnstalleerd.

Bij de lancering van het CombiLift Combi-Ventilate-apparaat waren (LR) Ronnie McDermott, HSE National Medical Device Equipment Advisor, Minister for Business, Enterprise, and Innovation Heather Humphreys TD, Robert Moffett, CombiLift, Martin McVicar, CombiLift, Antonio Patacho, CombiLift en Prof Ger Curley, Beaumont Hospital. © Rory Geary / The Northern Standard Combilift-Ventilate zijn Antonio Patacho, Combilift Engineer, Martin McVicar, medeoprichter en CEO, Combilift, Dr. Michael Power, National Clinical Lead, Critical Care Program, Irish Health Service, en Christopher Carragher, Combilift

Ronnie McDermott, National Medical Device Equipment Advisor, HSE zei:

Naast het normale concept van het splitsen van een beademingsapparaat heeft de Combi-Ventilate bewaking en bediening voor elke patiënt toegevoegd, zodat de arts verzekerd is van het gebruik van het systeem. Het zal erg handig zijn in de ontwikkelingslanden die misschien niet de luxe hebben om veel ventilatoren te kopen. Het splitsen van een ventilator is nu een haalbare oplossing.

 

Reageren op het project Minister van Zaken, Ondernemen en Innovatie, Heather Humphreys TD , zei:

“Combilift heeft over de hele wereld enorm veel succes gehad omdat hun eerste prioriteit het vinden van oplossingen is. Daarom zou het geen verrassing moeten zijn om ze op het bord te zien komen in onze nationale en wereldwijde poging om COVID-19 te verslaan. Hun kenmerk als bedrijf is innovatie en aanpassingsvermogen, en deze splitter is daar het bewijs van. Ik wil ze prijzen voor hun geweldige prestatie en wens ze veel succes bij het op de markt brengen van het product.

Dr.Michael Power, National Clinical Lead, Critical Care Program, National Clinical Programs, Clinical Design and Innovation, Office of the Chief Clinical Officer, HSE zei:

“De Combi-Ventilate is een veilige en betrouwbare bevestiging voor beademingsapparaten voor gebruik in een ICU-omgeving in dat ongewenste scenario waarin je één beademingsapparaat hebt voor meerdere patiënten. Het neemt dat vreselijke dilemma weg. De Combi-Ventilate is veilig en betrouwbaar. Het is een technische oplossing die het juiste luchtvolume aan elke patiënt levert en daadwerkelijk veilig en betrouwbaar de vereiste hoeveelheden lucht aan elke patiënt levert. Het project Combi-Ventilate is een voorbeeld van een samenwerking tussen de engineering en de maakindustrie en de Health Service Executive (HSE). Het is een agile project dat binnen 5 weken wordt afgerond.

Julie Sinnamon, CEO, Enterprise Ireland zei:

Ierse bedrijven innoveren als reactie op de Covid-19-pandemie en het is opwindend om te zien dat Combilift, die altijd voorop liep in innovatie in de vorkheftruck- en handlingsector, haar productie-expertise gebruikt om de Combi-Ventilate te ontwikkelen, die zal helpen het aanpakken van de dringende wereldwijde vraag naar ventilatoren. Ik wens Combilift veel succes met de ontwikkeling van dit nieuwe product en wij bij Enterprise Ireland kijken ernaar uit om samen te blijven werken met Combilift en andere Ierse bedrijven, die doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve oplossingen als reactie op de crisis.

PERS PACK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *